2022-09-21

Merkez Müdürümüz, Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri Anma Programında Konuşmacı Olarak Yer Almıştır.



 

Merkez Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Hasan Demirhan, Osmanlı Devleti Padişahı 2. Abdülhamit’in talimatıyla gittikleri Japonya’da görev dönüşü gemilerinin batması sonucu şehit olan Ertuğrul Fırkateyni asker ve mürettebatı için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 16.09.2022 tarihinde Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen Anma Programına konuşmacı olarak katılmıştır.

Anma programına Tekirdağ Valisi Sayın Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Sayın Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mümin Şahin, Vali Yardımcısı Sayın Asalet Karabulut, il protokolü ve öğrenciler katılmıştır.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan anma programı İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Ahmet Hacıoğlu’nun konuşması ve TBMM Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop’un anma mesajının okunmasıyla devam etmiştir.
 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Merkez Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Hasan Demirhan gerçekleştirmiştir.
 
Merkez Müdürümüz Sayın Doç Dr. Hasan Demirhan konuşmasında Ertuğrul Fırkateyni olayını anlattı. “Türk Japon ilişkilerinin başlamasında önemli bir rolü olan Osmanlı Sancağı’nı ve Türk kimliğini uzak diyarlara duyurmak için yola çıkan ve bu uğurda şehit olan subay ve erlerin ruhu şad olsun” dedi.
 
Ertuğrul Fırkateyni şehitleri adına fuaye alanında hazırlanan serginin Valimiz Sayın Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından gezilmesi ile program son bulmuştur.